Zamenjava dobavitelja električne energije

Kategorija: ELEKTRIČNA ENERGIJA
Piše: ERGA
Čas branja: 3 minute

Zamenjava dobavitelja električne energije

Povzetek

Zamenjava dobavitelja električne energije je preprosta, primerjava med ponudniki pa malo bolj zapletena. Brezplačna prijava v skupinski nakup uporabniku omogoča enostavno primerjavo in najnižjo ceno električne energije za izbrano obdobje.

Zakaj zamenjati dobavitelja?

Zamenjava dobavitelja lahko prinese zmanjšanje stroškov električne energije. Poleg obstoječega dobavitelja je veliko alternativnih dobaviteljev, ki tekmujejo med seboj, da uporabniku ponudijo atraktivno nizko ceno električne energije.

Uporabnik lahko najde pogodbo za električno energijo, ki ustreza zaradi drugih razlogov. Ko uporabnik primerja različne ponudbe, bo ugotovil, da ima vsaka od njih prednosti in slabosti. Nekatere od njih vključujejo popust ob podpisu pogodbe, ki pomeni takojšen prihranek. Druga je lahko privlačna zaradi vira energije, ki ga je ponudil dobavitelj. Če je uporabnik okoljsko ozaveščen, lahko najde dobavitelja, ki mu zagotavlja električno energijo izključno iz vetrnih ali sončnih elektrarn.

Kaj se bo zares zgodilo?

Pri zamenjavi dobavitelja je edina razlika vir električne energije ter različne cene na uporabnikovem mesečnem računu.

Električna energija potuje še vedno po istem omrežju in je distribuirana preko lokalnega distributerja električne energije. Distributer je še vedno obvezen spoštovati pravne zaveze pri zagotavljanju storitve in zato uporabnik ni prikrajšan pri odpravljanju motenj v omrežju v primerjavi z njegovimi  sosedi, ker ima drugega dobavitelja električne energije.

Zamenjava dobavitelja električne energije

Kako zamenjati dobavitelja?

Na povezavi www.optimalna-energija.si ima uporabnik možnost sodelovanja pri skupinskem zbiranju ponudb za nakup električne energije, kjer se za prijavljene uporabnike za najboljšo ceno potegujejo ponudniki električne energije za dobo enega leta, kolikor traja najdaljša možnost vezave po obstoječi zakonodaji za manjše odjemalce. S prijavo v avkcijo za izbrano enoletno obdobje uporabniki brezplačno sodelujejo pri tem skupinskem zbiranju najboljše ponudbe. Po koncu avkcije najboljši ponudnik uporabniku posreduje pogodbo na osnovi podatkov, ki jih uporabnik vnese ob prijavi na izbrano avkcijo. Ob prejemu pogodbe z najnižjo ceno na avkciji, uporabnik le te ni obvezan podpisati.

Napotki za prihranke energije za mala in srednja podjetja

PRENESI

Preberi več

Nasveti za nakup in uporabo električnih gospodinjskih aparatov Nasveti za nakup in uporabo električnih gospodinjskih aparatov
ELEKTRIČNA ENERGIJA

Navedeni so nasveti za nakup in uporabo najbolj uporabljenih gospodinjskih aparatov (hladilnika, pralnega stroja in pomivalnega stroja) z upoštevanjem...

PREBERI VEČ
Razlike med tarifnimi časi električne energije Razlike med tarifnimi časi električne energije
ELEKTRIČNA ENERGIJA

Poznavanje tarifnih časov in možnih prihrankov vam pomaga pri vaših odločitvah glede izbire načina merjenja ter rabe električne energije. Uporaba neka...

PREBERI VEČ
Dobavitelji električne energije v Sloveniji Dobavitelji električne energije v Sloveniji
ELEKTRIČNA ENERGIJA

Naveden je dostop do seznama dobaviteljev električne energije v Sloveniji.

PREBERI VEČ