Zamenjava dobavitelja zemeljskega plina

Kategorija: ZEMELJSKI PLIN
Piše: ERGA
Čas branja: 2 minuti

Zamenjava dobavitelja zemeljskega plina

Povzetek

Zamenjava dobavitelja zemeljskega plina je preprosta, primerjava med ponudniki pa malo bolj zapletena. Brezplačna prijava v skupinski nakup uporabniku omogoča enostavno primerjavo in najnižjo ceno zemeljskega plina za izbrano obdobje.

Zakaj zamenjati dobavitelja?

Zamenjava dobavitelja lahko prinese zmanjšanje stroškov zemeljskega plina. Poleg obstoječega dobavitelja je veliko alternativnih dobaviteljev, ki tekmujejo med seboj, da uporabniku ponudijo atraktivno nizko ceno zemeljskega plina.

Uporabnik lahko najde pogodbo za zemeljski plin, ki mu ustreza zaradi drugih razlogov. Ko uporabnik primerja različne ponudbe, bo ugotovil, da ima vsaka od njih prednosti in slabosti. Nekatere od njih vključujejo popust ob podpisu pogodbe, ki pomeni takojšen prihranek.

Zamenjava dobavitelja zemeljskega plina

Kaj se bo zares zgodilo?

Pri zamenjavi dobavitelja je edina razlika cena na uporabnikovem mesečnem računu.

Zemeljski plin potuje še vedno po istem omrežju in je distribuiran preko lokalnega distributerja zemeljskega plina. Distributer je še vedno obvezen spoštovati pravne zaveze pri zagotavljanju storitve in zato uporabnik ni prikrajšan pri odpravljanju motenj v omrežju v primerjavi z njegovimi sosedi, ker ima drugega dobavitelja zemeljskega plina.

Kako zamenjati dobavitelja?

Na povezavi www.optimalna-energija.si ima uporabnik možnost sodelovanja pri skupinskemu nakupu zemeljskega plina, kjer se za prijavljene uporabnike za najboljšo ceno potegujejo ponudniki zemeljskega plina za dobo enega leta, kolikor traja najdaljša možnost vezave po obstoječi zakonodaji za manjše odjemalce. S prijavo v avkcijo za izbrano enoletno obdobje uporabniki brezplačno sodelujejo pri tem skupinskem nakupu. Po koncu avkcije najboljši ponudnik uporabniku posreduje pogodbo na osnovi podatkov, ki jih uporabnik vnese ob prijavi na izbrano avkcijo. Ob prejemu pogodbe z najnižjo ceno na avkciji, uporabnik le te ni obvezan podpisati.

Napotki za prihranke energije v gospodinjstvu

PRENESI

Preberi več

Pregled stroškov zemeljskega plina Pregled stroškov zemeljskega plina
ZEMELJSKI PLIN

Za razumevanje je prikazan primer računa za zemeljski plin in podana informacija na katere postavke na računu lahko uporabnik vpliva. Dodani so dodatn...

PREBERI VEČ
Primerjalnik cen zemeljskega plina ponudnikov Primerjalnik cen zemeljskega plina ponudnikov
ZEMELJSKI PLIN

Za zemeljski plin lahko prosto izbirate dobavitelja. Dobavitelji tekmujejo za vas, zato izkoristite svojo moč pri izbiri najcenejšega dobavitelja zeme...

PREBERI VEČ
Dobavitelji zemeljskega plina v Sloveniji Dobavitelji zemeljskega plina v Sloveniji
ZEMELJSKI PLIN

Naveden je dostop do seznama dobaviteljev zemeljskega plina v Sloveniji.

PREBERI VEČ