Skupaj do nižje cene energije.

Brezplačno in enostavno.


Če ste poslovni odjemalec in imate priključno moč električne energije 41 kW ali več in/ali porabite letno nad 10.000 Sm3 (nad 106.000 kWh) zemeljskega plina, vam nudimo storitve za večje poslovne odjemalce energije na povezavi:
VEČJI POSLOVNI ODJEMALEC

Kako deluje

Storitev je brezplačna
Vaš osebni pomočnik za dostop do najcenejše ponudbe energije.

1

Izberite avkcijo in se prijavite Izberete lahko avkcijo za električno energijo in/ali za zemeljski plin za gospodinjstva in/ali za male poslovne odjemalce. Po zakonu mali odjemalec ne sme biti pogodbeno vezan dlje kot 12 mesecev, zato bo vsak lahko našel zase primerno avkcijo za obdobje dobave, da ne bo imel težav pri menjavi glede na morebitno obstoječo časovno vezavo. Vsaka avkcija je za določeno obdobje dobave 12 mesecev.

2

Vnesite podatke o merilno odjemnem mestu Podatke o merilno/odjemnem mestu najdete na vašem zadnjem računu. Predlagamo, da preverite tudi vašo obstoječo pogodbo glede časovne vezave oziroma rokov za obveščanje o prekinitvi pogodbe. Te podatke boste vnesli po izbiri avkcije za vaše merilno mesto. Pomembno je, da vpišete točne podatke o vašem merilnem mestu, da bo proces zamenjave dobavitelja potekal brez zakasnitev.

3

Počakajte na rezultat avkcije Po zaključku avkcije vam bomo poslali obvestilo o rezultatih avkcije in o najnižji ceni za obdobje za katerega ste sodelovali na avkciji.

4

Sklenite pogodbo z najcenejšim dobaviteljem Ponudnik z najnižjo ceno na avkciji vam bo po pošti posredoval pogodbo. Te pogodbe niste dolžni podpisati v kolikor vam pogodbeni pogoji ne ustrezajo.

Kdo so ponudniki energije?

Povabilo k sodelovanju prejmejo vsi večji uveljavljeni dobavitelji električne energije ali zemeljskega plina v Sloveniji oziroma v regiji. Seznam dobaviteljev (vir: Agencija za energijo):

Koristi za odjemalce energije

Aplikacijo smo razvili za aktivne male odjemalce električne energije in zemeljskega plina, ki aktivno spremljajo ponudbe ter si želijo večjo preglednost in nižje cene. Z redno organizacijo avkcij, na katere se mali odjemalci lahko prijavljajo s svojimi merilnimi mesti, se prilagajamo dinamiki sklepanja pogodb s časovno vezavo, ki po zakonu ne sme biti daljša od 12 mesecev za male odjemalce električne energije in zemeljskega plina.

  • Brezplačno in brez obveznosti
  • Enkraten vnos podatkov
  • Lahko prijavite več odjemnih oziroma merilnih mest
  • Pridobite najnižjo ceno električne energije ali zemeljskega plina
  • Portal vas opomni, ko bo spet čas, da ponovno izberete avkcijo
  • Kadarkoli lahko zbrišete vse svoje podatke
  • Brez skrbi, vedno boste imeli optimalno ceno energije

"ERGA nam je nudila podporo pri izvedbi naročila za nabavo električne energije, ki je potekala hitro in učinkovito, zato smo svoj čas lahko namenili za druge aktivnosti. Pridobili smo ustrezne podlage za primerjavo ponudb ponudnikov."

Janja H.

"S sodelovanjem z družbo ERGA smo pridobili ustrezne kompetence za učinkovito in pregledno izvedbo naročila nabave električne energije in zemeljskega plina. Pridobili smo relativno boljše pogoje kot v preteklosti ob upoštevanju danih tržnih razmer."

Jerica V.

"Družba ERGA se je izkazala kot odličen partner pri naših naporih na področju optimalne nabave in rabe energije. Strokovnjaki družbe ERGA nam nudijo učinkovito neodvisno podporo, kjer je za nas ključno. S storitvijo smo zadovoljni in jo lahko brez zadržkov priporočimo."

Sandi S.

"Kompetentna ekipa, ki je na vsa vprašanja pravočasno posredovala strokovno korektne odgovore."

Marjan L.

»Kvalitetno in transparentno opravljeno delo je omogočilo enostavno odločitev o nabavi električne energije in zemeljskega plina. Fantje se resnično spoznajo na svoje posel.«

Marko K.

Skupaj do nižje cene energije.

Za izbiro avkcije označite vrsto odjema in vrsto energije

ELEKTRIČNA ENERGIJA
GOSPODINJSKI ODJEMALEC
jan 2022 - dec 2022
AVKCIJA
13. 10. 2021 11:00
ELEKTRIČNA ENERGIJA
MALI POSLOVNI ODJEMALEC
jan 2022 - dec 2022
AVKCIJA
13. 10. 2021 13:00
ZEMELJSKI PLIN
GOSPODINJSKI ODJEMALEC
jan 2022 - dec 2022
AVKCIJA
14. 10. 2021 11:00
ZEMELJSKI PLIN
MALI POSLOVNI ODJEMALEC
jan 2022 - dec 2022
AVKCIJA
14. 10. 2021 13:00
Izbira ni zavezujoča. Po registraciji/prijavi lahko vašo izbiro izbrišete ali spremenite.
Podatek o številu prijavljenih na avkcijo je na voljo po registraciji/prijavi.

Napotki za prihranke energije v gospodinjstvu

Blog

Pregled stroškov zemeljskega plina Pregled stroškov zemeljskega plina
ZEMELJSKI PLIN

Za razumevanje je prikazan primer računa za zemeljski plin in podana informacija na katere postavke na računu lahko uporabnik vpliva. Dodani so dodatn...

PREBERI VEČ
Pregled stroškov električne energije Pregled stroškov električne energije
ELEKTRIČNA ENERGIJA

Za razumevanje je prikazan primer računa za električno energijo in podana informacija na katere postavke na računu lahko uporabnik vpliva. Dodani so d...

PREBERI VEČ
Nasveti za nakup in uporabo električnih gospodinjskih aparatov Nasveti za nakup in uporabo električnih gospodinjskih aparatov
ELEKTRIČNA ENERGIJA

Navedeni so nasveti za nakup in uporabo najbolj uporabljenih gospodinjskih aparatov (hladilnika, pralnega stroja in pomivalnega stroja) z upoštevanjem...

PREBERI VEČ

Prijavite se na obvestila o prihajajočih avkcijah.